Drumeţie pe Vf. Bătrâna şi o întâlnire cu Dl. Preşedinte

        Nu prea îmi place să am activităţi de o zi duminica. Le prefer sâmbăta! Duminica să mă pot odihni în a doua parte a zilei. Dar câteodată trebuie să alegi ziua mai favorabilă activităţii pe care urmează să o faci.

        A fost minunat! Am făcut o tură de iarnă pe vreme de primavară 🙂

       Am plecat la ora 6.30 AM din Târgu Mureş cu destinaţia Păltiniş, iar la ora 10.00 AM eram intraţi pe traseu.

       Tot drumul a fost ceaţă şi înourat până la Sibiu, dar după ce am început să urcăm spre Păltiniş am ajuns deasupra norilor iar vremea a devenit superbă, cu un soare frumos care a facut vremea să fie primăvăratică.

          Am lăsat maşinile la părtia veche de schi de unde am plecat pe traseul marcat cu cruce roşie.

      Prin padure zăpada era bătătorită pe potecă şi alocuri erau porţiuni de gheaţă. După ce am ieşit din padure, în poiana Găujoara, zăpada era deja mai mare dar puţin îngheţată, ceea ce era benefic pentru noi deoarece nu ne afundam.

      Pentru că era o vremea prea frumoasă era păcat să urcăm pe cel mai scurt drum spre vârf, aşa că am ocolit vârful ca să urcam prin şaua Bătrânei. Aici nu prea erau urme făcute pe zăpadă, aşa că a fost o idee mai solicitant traseul.

     Îmi place foarte mult să merg în faţă şi să fac urme pe zăpadă pentru partenerii de drumeţie, iar acum pentru că zăpada era îngheţată era mai uşor pentru că te afundai destul de rar. Îmi place să merg în faţă, să pot admira tot peisajul acela ca o patură de zăpadă pe un pat de pământ în care nu dormise încă nimeni!

     Odată ajunşi în Şaua Bătrânei am făcut o pauză de masă şi pentru o şedinţă foto. Fetele au vrut să pozeze cu tot peisajul mirific pe care ni-l oferea acest loc. Dar nici băieţii nu s au lăsat mai prejos. Şi oricum ar fi păcat să prinzi o asemenea vreme într-un asemenea loc, şi să nu imortalizezi acele momente.

       De aici a mai fost puţin până pe vf. Bătrâna, iar odată ajunşi acolo am continuat cu şedinţa foto 🙂

       Mai departe urma să începem coborârea spre maşini iar mai apoi spre casă.

     Pe coboâre urma să avem parte de o surpriză! Ne am întalnit cu Presedintele Romaniei, Dl Klaus Iohannis, care urca împreună cu soţia lui şi presupun că celelalte persoane erau garzile de corp. Nu am facut o poză deoarece am pastrat distanţa socială.

       De aici am lasat jos aparatele foto şi ne-am continuat drumul prin padure spre parcarea unde am lasat maşinile.

       A fost o tură foarte frumoasă alături de oameni frumoşi, în compania cărora îmi place să petrec timpul liber. Deabia aştept următorul traseu !

      Astept însă temperaturi mai ridicate ca să ma pot întoarce să fac aici un traseu şi pe bicicletă. Vă ţin la curent .

      Drumuri bune indiferent dacă faceţi drumeţii sau ture cu bicicleta !

One thought on “Drumeţie pe Vf. Bătrâna şi o întâlnire cu Dl. Preşedinte

  1. Mă bucur tare pentru această experientă! Pozele sunt superbe pe măsura peisajelor vazute live.

    Aştept şi tura cu bicicletele 😉

Leave a Reply