Epic Ride – Bezid – Cristuru Secuiesc – Șimonești – Firtănuș – Inlăceni – Atid – Bezid

     Un prieten apropiat, Dan Deva, mi-a recomandat mai multe trasee pe drumuri județene și comunale nu foarte departe de casa. Acesta era un traseu care pleaca din zona lacului Bezid si se îndrepta spre Cristur apoi se intorcea spre Șimonești – Inlăceni, pe unde am mai fost, – Atid si inapoi la Bezid.

     Un traseu care are in jur de 75 Km si o diferenta de nivel de aproximativ 1100 metri.

     Ce imi place mult la traseele acestea, este faptul ca sunt pe drumuri de piatra sau asfalt, foate putin circulate, care trec prin sate linistite, prin care mi-ar fi placut sa ma opresc la birturi si sa schimbam o vorba cu localnicii sa mai aflam una alta despre ele, dar din pacate anul 2020 nu a fost un an prietenos cu socializarea. Sper sa avem mai mult noroc in 2021!

    Ne-am întâlnit toată trupa in zona de camping, pe malul lacului Bezid, nu știu cum sa explic mai exact locatia, dar este o singură parcare mare care coboara până pe malul lacului, chiar inainte sa ajungi la podul peste pârâul Loțu. Din acea parcare am plecat si imediat cum trecem podul peste parau am facut dreapta si am intrat pe un drum de piatra care duce spre Șoimușu Mare.

     Până acolo este un drum de piatra în urcare,ce trece printr-o padure, iar apoi urmeaza coborarea pană in sat. De aici am ajuns la un drum asfaltat care ne-a dus pană în Cristuru Secuiesc.

Din Cristur ne-am continuat drumul catre Ruganesti – Șimonești, unde ne-am si hotarat să facem un popas mai lung de alimentare.

Din Șimoneși am iesit iar de pe drumul principal și am continuat catre Firtănuș – Inlîceni ( unde am oprit din nou la o pauza de alimentare si hidratare ) dupa care am terminat traseul prin Atid si inapoi la mașini la Bezid.

Nu am scris aceasta poveste la timpul ei asa ca am mai pierdut din detalii… învățătură de minte că ele trebuie scrise la cald!

Mai jos un film al traseului prin lentila camerei lui Ionuț.

Leave a Reply