O aventură în 4 pe un traseu necunoscut

Data: 04.10.2020

Traseul : Ghindari – Solocma – Șiclod – Cușmed – Atid – Atia – Corund – Păuleni – Firtușu – Incăleni – Atid – Cușmed – Solocma – Ghindari  ( aprox 80 Km , dif de nivel aprox 1200-1300 m )

Știu de ceva vreme de acest traseu, de la un prieten, Dan Deva, îi mulțumesc pentru că mi l-a împărtășit ,doar ca nu am reușit pana Duminica trecută ( 04.10.2020 ) să ne mobilizăm. Impreuna cu Remus, Valentin si Sorin am inceput aventura pe acest traseu pe care nici unul nu il cunoasteam. L-am incarcat pe gps si am pornit. Acest traseu  începe de la Ghindari la intersecția cu Solocma. Începe pe un drum de asfalt care se termină după 4-5 km. De aici începe un drum de piatră bine bătătorit care ar trebui sa tina pana in Atia.

Din centru la Solocma se face stânga pe un drum forestier până în Șiclod. Multe case părăsite pe acest traseu! La intrare în Șiclod am avut o supriza găsitd din nou asfalt J .Tot satul avea asfalt. Dar la nici un capat nu continua cu el J. Urma o urcare destul de susținută pe toată lungimea acestul sat. Interesant deoarece doar satul era asfaltat. De aici se coboară până în Cușmed – Atid

Din Atid incepe o urcare de vreo 7 km care coincide cu o mica parte din Traseul Via Transilvanica si are o panta medie de 4-5%.

Inainte sa intram in Atia am avut ocazia sa vedem doua panorame catre Atid de unde veneam si catre Corund spre care ne intreptam.

Din Corund incepe din nou o urcare lunga de aprox 7 km pe care am fost suprinsi de multe peisaje superbe , pe unele dintre ele încerc să vi le împărtășesc.

De aici urmează o coborâre spre satul Inlăceni. Dar până acolo străbatem drumul prin Satul Păuleni unde avem o panoramă frumoasă asupra bisericii din sat, iar mai apoi spre dealurile care înconjoară acest sat.

Atenție cu apa!! Pe acest traseu nu am vazut izvoare, iar prin sate magazinele sunt inchise sau nu există. Ori te alimentezi în Atid sau Corund, ori de la sătenii binevoitori de la care puteti cere puțină apă. În satul Inlăceni am gasit un magazin unde dacă suni la sonerie coboară din casa proprietara și vă deschide. Aici gasiti de toate ( Apa , batoane , mancare ). Atentie! Nu spijiniți bicicleta de casă !! Face urât proprietara 🙂

De aici coborâm din nou în Atid și ne apropiem de finalul acestui minunat traseu, care pe mine personal m-a suprins cu peisajele lui.Deabia aștept să mă intorc și să il refac. Merită și îl recomand tuturor.
Imi cer scuze pentru faptul ca nu sunt un poet și nu mă știu exprima ca unul, dar am încercat să detaliez cât de cât acest traseu. Are câteva urcari lungi care te solicită putin dar merită din plin! Pentru cei cu mai putin antrenament recomand să il facă vara când e ziua mai lungă, să nu fie stresați cu venirea serii.

Pe link-ul de mai jos gasiti Track-ul in format GPX

http://www.velomures.ro/wp-content/uploads/2020/10/Traseu-Ghindari-_-Corund-_-Atid-_-Ghindari.zip

Vant de spate !

Leave a Reply